Az ukrajnai háború okozta energetikai sokk után a 2023 év eleje is jelentős változásokat hozott az elektromos autó tulajdonosok számára.
Az elszabadult áramárak miatt a közterületi töltők használatával búcsút mondhatunk az olcsó autózásnak, így egyre inkább előtérbe kerül az otthoni töltés.
Egyelőre még a lakossági (nem támogatott) tarifával is gazdaságosabb az otthoni töltés, de legolcsóbban a napelem tulajdonosok tudják akkumulátoraikat "feltankolni".

EV charging stations 1 e1558087785716Az EV töltők kínálata is egyre szélesebb, mivel a 2024-től érvényes napelemes elszámolás még a döntéshozók számára sem ismert, érdemes olyan típust választani, ami a telepített napelemes inverterrel képes kommunikálni.

A szaldóelszámolás kivezetésével ill. korlátozásával ugyanis előtérbe kerül az energia-management. A megtermelt energia lehető legnagyobb hányadát érdemes elfogyasztanunk, vagy eltárolnunk, a hálózatból vételezett energiát pedig amennyire lehet csökkenteünk. Az intelligens töltőkön beállítható, hogy csak az inverterünk által termelt árammal töltse az autó akkuját.


A Huawei, a Fronius, a Solar Edge, és a Solax is kínál erre többféle megoldást, általános esetben a Schrack és Wallbox termékeit tudjuk ajánlani.

Segítünk Önnek a megfelelő EV töltő kiválasztásában, beszerezzük, telepítjük és szervizeljük is azt. Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!